Kendin Ol, Kendin Gibi Yaşa !


Bana göre HAYAT; herkesin kendi rolünü kendi yazıp oynadığı bir oyundur ! Herkesin kendi hayatını kendisi yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü başkalarının hayatlarını yaşayacak kadar uzun bir ömrümüz yok.
Hayatta yapacağın şeylerde hep kendi kararların olsun.Kendi zevklerin olsun. Kısaca kendi markanı kendin yap ! Herkes futbolla ilgili diye futbolla ilgilenme mesela bence. Herkes gitar çalıyor diye öğrenmek isteme gitar çalmayı. En iyi bölüm tıp diye tıp okumak isteme. Kendin neler yapmak istiyorsun, nerede çalışmak, ne olmak istiyorsan onun için harca hayatını.
Mesela üniversiteyi yeni kazanan çoğu öğrencinin ilk geldiği zaman yaptığı şeylerden biri de içki içmektir. Çoğu insanlar sırf özentilikten, etrafındakiler de içiyor diye tercih ediyor. Sorsan belki tadını bile beğenmemiştir ama etrafındaki insanlar içiyor diye, belkide sevdiği kişi içiyor diye özeniyor bu tarz şeylere. Bunun yanında üniversiteye gelen herkesin bir gitar çalma hevesi geliyor ne hikmetse. Arkadaş gitar çalıp kız tavlayacak ya. Zaten sen gitar çalıyorsun diye sevecekse sevmesin bence o kişi seni.
    
İnsanlar sana ne gözle bakarsa baksın sen kendi doğrularını, kendi yaşamını yaşamaya bak. Kendi hedefin doğrultusunda yap yapacaklarını.
Yaşamınızı neye, kime adadığınızı iyi düşünün ve yaşamınızı tekrar gözden geçirin. Çünkü;
BU HAYATIN TEKRARI YOK…. 
Ekrem MENTEŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz, Editör Tarafından İncelendikten Sonra Yayınlanacaktır.